About

MediaContext is het achtergronden- en theorievak van de verdieping Visual Design van Communication and MediaDesign aan de Hogeschool Utrecht.

Acht weken lang volgen we colleges waarin we één of meerdere stromingen, trends, visies of ontwerpers binnen visual design behandelen. Naar aanleiding van iedere collegebijeenkomst krijg je een opdracht die betrekking heeft op de behandelde stof. In een praktijkles verderop in de week bespreken we de resultaten van je opdracht.
Het eerste deel van de cursus richt zich met name op de verschillende sociaal-culturele factoren die trends, smaak en ontwikkelingen in visual design de laatste decennia hebben bepaald. Filosofie, politiek en economie, diverse kunststromingen, media, (jeugd)subculturen en mainstream cultuur hebben allemaal een stempel gedrukt op visuele communicatie. Aan de hand van uitgewerkte casussen krijg je inzicht in hoe deze factoren de vroegere beeldcultuur hebben gevormd, welke invloed ze vandaag de dag nog hebben en welke ontwikkelingen we in de nabije toekomst mogen verwachten. Verder laten we zien hoe technologische ontwikkelingen en veranderingen in het medialandschap het werkveld van de visual designer compleet kunnen veranderen.
Tijdens de collegereeks werk je aan opdrachten waarin je je eigen werk en dat van professionele designers analyseert en bespreekt.
In de laatste vier colleges zie je door middel van concrete voorbeelden hoe inzichten uit psychologie en neurowetenschappen je in staat stellen om je visueel en interactief ontwerp te optimaliseren. Bij ieder college hoort een opdracht waarin je reflecteert op het gebruik van de inzichten uit deze colleges in je eigen interactieve werk en dat van anderen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s